Barnekreft-foreningen

W Initiative støtter barnekreftforeningen - blir sponsor for veldedighetssykkellaget Team Rynkeby for å bidra til Barnekreftforeningens viktige forskning på barnekreft.

Hvert år rammes rundt 200 barn og unge av kreft i Norge, og barndommen blir fylt med krevende behandlinger og utrygghet. W Initiative støtter veldedighetssykkellaget Team Rynkeby for å bidra til Barnekreftforeningens viktige forskning på barnekreft.

- Det er vanskelig å sette seg inn i den forferdelige situasjonen til foreldre som får høre at barnet deres har fått kreft. Skole og lek erstattes med bekymring og sykehuskorridorer. Vi ønsker å støtte det herlige initiativet til Team Rynkeby som sykler for økt kunnskap om barn med kreft, sier Eirik Bøe Sletten, daglig leder i W Initiative.

- Team Rynkeby - God Morgon er et nordisk veldedighetssykkellag, og en av Barnekreftforeningens største samarbeidspartnere. Siden 2013 har deres brennende engasjement og støtte gjennom aktiviteter og sykkelritt, bidratt med nærmere 63 millioner kroner til forskning på barnekreft.

- Vi er utrolig glade for støtten fra W Initiative og ikke minst stolte over å være blant de første som får nyte godt av et flott veldedig initiativ. Det gir oss energi når vi skal sykle fra Oslo til Paris sommeren 2022 til inntekt for Barnekreftforeningen i Norge, sier Sveinung Nilsen, lagleder for Team Rynkeby Vestland.

Sykler for livet

Turen til Paris avvikles for 21. gang fra den 8. juli til 16. juli 2022. Prosjektet ble grunnlagt i 2002 da 11 amatørsyklister, tilknyttet saftfirmaet Rynkeby Foods, bestemte seg for å sykle til Paris for å komme i bedre form og se den siste etappen av Tour de France. Deltakerne samlet inn støtte for turen og pengene som ble til overs ble donert til Barnekreftenheten ved Odense universitetssykehus. Dette ble starten på en årlig tradisjon.

- Vårt formål er å bidra til økt livskvalitet for barn og unge gjennom å støtte prosjekter som styrker barns kompetanse, bedrer barns helse og gir likere muligheter. Det bidrar Team Rynkeby virkelig til og vi ønsker de lykke til på den viktige sykkelturen til Paris i sommer, sier Gustav Magnar Witzøe, initiativtaker og styreleder i W Initiative.

Om Team Rynkeby

I 2021 deltok 2400 syklister og 550 hjelpere fordelt på 59 lokale lag fra åtte land. Deltakerne på Team Rynkeby dekker selv alle utgifter for å delta på sykkellaget. Selskapet Eckes-Granini dekker prosjektets sentrale kostnader via sine tre merkevarer, Rynkeby, God Morgon og Hohes C. Alle innsamlede midler går til de organisasjonene som Team Rynkeby samarbeider med, i Norge går midlene til Barnekreftforeningen.

Barnekreftforeningen